2011 májusi érettségi
Fórum szabályok
Ez a fórum jelenleg zárva van, a korábbi hozzászólásokat olvashatod, de nem lehet új posztot beküldeni
Ez a fórum jelenleg zárva van, a korábbi hozzászólásokat olvashatod, de nem lehet új posztot beküldeni
Re: 2011 májusi érettségi
srácok két egyenletet kellet írni össz visz alumíniumosba meg egy sima pH számítást onnan koncentrációból egy egyszerű mól számítás és kész.... Fe2(III)O3+6HCL=Fe2CL6+H2O a pH számitásnál egyszerű NaOH+HCl=NaCl+H2O esetleg ha valamit kihagytam szóljatok...
-
Állitólag (nem hivatalosan,én is csak mint pletyka hallottam) a középszinten nehezitettek valamennyit, mert a felsőoktatási felvételi eljárásban az utóbbi években visszatetsző helyzetek alakultak ki. (pl.emeltszintü érettségisek a +40ponttal sem kaptak annyi pontot mint a középszintüt teljesitők).Az meg megint más lapra tartozik,hogy szó nélkül nehezitgetik a szintet.
Én személy szerint emeltete raktam, egyezek az előzőekkel, voltak röhejesen könnyü feladatok, másokon mert maratoni módon megizzasztanak...
Én személy szerint emeltete raktam, egyezek az előzőekkel, voltak röhejesen könnyü feladatok, másokon mert maratoni módon megizzasztanak...
Az alumíniumos feladatot meglátva én is lefehéredtem. A megelőző évek érettségi feladatsorában közel nem volt ilyen nehéz feladat, mint az az egy volt. Körbenéztem a teremben és annyit láttam, hogy mindenki kihúzza a 2 számítási feladatot, de ha nem is mindkettőt, akkor az alumíniumosat mindenképpen. A többi feladat korrekt volt, viszont a két számítási feladat az eddigi legnehezebb volt, 5 évre visszamenőleg. Reménykedem, hogy nem lesz annyira rossz, mint amilyennek elsőre gondoltam.
igen.gondolom aki összeállította.[/quote]
Dkomolyan ez a villányi visszafoghatná magát kicsit..[/quote]
ő pakolja össze az érettségit?[/quote]
igen, én úgy tudom..az ő mániája a mészégetés meg a timföld meg az egyéb ilyen dolgok..

ő pakolja össze az érettségit?[/quote]
igen, én úgy tudom..az ő mániája a mészégetés meg a timföld meg az egyéb ilyen dolgok..
Vendég írta:Hadron írta:igen.gondolom aki összeállította.neutron írta:van valaki aki úgy gondolja, hogy jól sikerült??:DDkomolyan ez a villányi visszafoghatná magát kicsit..
ő pakolja össze az érettségit?
Hadron írta:igen.gondolom aki összeállította.neutron írta:van valaki aki úgy gondolja, hogy jól sikerült??:D

[H2]=[i2]=0,1Hadron írta:Emelt szint utolsó feladata valahogy így nézett ki(nem teszem rá a nyakam):
10dm3 tartályban,200Cfokon reagáltatunk 1mol hidrogént és 1mol jódot.Miután beállt az egyensúly gyorsan lehűtjük az egészet és lúgon vezetjük át.Ez után színtelen,szagtalan gáz marad vissza aminek a nyomása az eredeti feltételeken számolva 11%a a kiindulási elegy nyomásának.
1.Határozd meg,hogy a hidrogén és a jód hány százaléka alakult át.
2.Határozd meg az egyensúlyi koncentrációkat és az egyensúlyi állandót.
Na,valaki?
h2 +i2 =2hi
ki 0,1 0,1 -
á x x -
ke - - 2x
e 0,1-x 0,1-x 2x szumma n=0,1-x +0,1-x +2x= 0,2 mol
p->0,11p => n->0,11n
H2 nem oldódott
0,1-x=0,11*0,2
x=0,078
Én így csináltam, és jó lenne tudni hogy igazából hogyan kell

igen.gondolom aki összeállította.neutron írta:van valaki aki úgy gondolja, hogy jól sikerült??:D
van valaki aki úgy gondolja, hogy jól sikerült??:D