Szia! Nekem ki vannak dolgozva a kísérletek, melyikkel van gondod?ella írta:sziasztok nekem kéne kémia kisérletek ki tud ebben segíteni előre is köszönö,m
Kémia érettségi kísérletek - EMELT SZINT
Fórum szabályok
Ez a fórum jelenleg zárva van, a korábbi hozzászólásokat olvashatod, de nem lehet új posztot beküldeni
Ez a fórum jelenleg zárva van, a korábbi hozzászólásokat olvashatod, de nem lehet új posztot beküldeni
Re: Kémiai kísérletek
sziasztok nekem kéne kémia kisérletek ki tud ebben segíteni előre is köszönö,m
ha kicsit konkrétabban leírod, hogy melyik kísérlettel kapcsolatban mire vagy kíváncsi, szívesen segítekszemi írta:van pár kísérlet, amiben bizonytalan vagyok,és nagyon kéne a segítség: 46, 55, 56, 63, 64.
sziasztok! SOS!!
van pár kísérlet, amiben bizonytalan vagyok,és nagyon kéne a segítség: 46, 55, 56, 63, 64.
az összes többit kidolgoztam, így én is tudok "viszontsegíteni"! akár msnen is-ott gördülékenyebb! előre is nagyon köszi a választ!! -és tényleg szívesen segítek én is!
van pár kísérlet, amiben bizonytalan vagyok,és nagyon kéne a segítség: 46, 55, 56, 63, 64.
az összes többit kidolgoztam, így én is tudok "viszontsegíteni"! akár msnen is-ott gördülékenyebb! előre is nagyon köszi a választ!! -és tényleg szívesen segítek én is!
szia!Vendég írta:meg úgy az egész 27-es kísérletre nagyon nagy szükségem lenne.
előre is köszönöm
indikátorral kezdesz-ez kimutatja a lúgot biztosra, m bíbor színreakció lesz. a másik 2höz adod a Ca-t.
2HCl + Ca = CaCl2 + H2 itt színtelen marad az oldat
2H2O + Ca = Ca(OH)2 + H2 -ez a hidroxid ionok miatt lúgos, így bíbor lesz az oldat
szerintem így kell!
meg úgy az egész 27-es kísérletre nagyon nagy szükségem lenne.
előre is köszönöm
előre is köszönöm
sziasztok!
27-es kísérletben tudna valaki segíteni abban hogy a kalcium+ víz reakciójából mi lesz?
27-es kísérletben tudna valaki segíteni abban hogy a kalcium+ víz reakciójából mi lesz?
Wedelgaus írta:Itt az a lényeg hogy az alumínium amúgy viszonylag ellenálló, mert van rajta egy vékony oxidréteg (talán Al2O3), ami megvédi a külső hatásoktól.szemi írta:hello, a 26-oshoz kellenének egyenletek, vki tudna segíteni?
köszi!
Na most hogyha belerakod a HgCl2 oldatba akkor az leoldja ezt a védő oxidréteget.
A "csupasz" alumínium már reagál a vízzel
Al+ 3H2O= Al(OH)3 + 1,5 H2
Az alumínium másik fele pedig a levegőn állva ismét felveszi az oxidréteget, passziválódik.
2Al+ 1,5O2 = Al2O3
nagyon köszi!!! de nem kell beszélni alumínium-amalgámról is?
Itt az a lényeg hogy az alumínium amúgy viszonylag ellenálló, mert van rajta egy vékony oxidréteg (talán Al2O3), ami megvédi a külső hatásoktól.szemi írta:hello, a 26-oshoz kellenének egyenletek, vki tudna segíteni?
köszi!
Na most hogyha belerakod a HgCl2 oldatba akkor az leoldja ezt a védő oxidréteget.
A "csupasz" alumínium már reagál a vízzel
Al+ 3H2O= Al(OH)3 + 1,5 H2
Az alumínium másik fele pedig a levegőn állva ismét felveszi az oxidréteget, passziválódik.
2Al+ 1,5O2 = Al2O3
hello, a 26-oshoz kellenének egyenletek, vki tudna segíteni?
köszi!
köszi!