kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog ChemPlus

Kémia érettségi előkészítő tanfolyamaink

előkészítő kép

Aktuális tanfolyamok

Online tanfolyamok

Tanfolyam neve
Javasolt időtartam
Típus
Részvételi díj
Kémiai számítások középhaladóknak
Az érettségin előforduló számítási feladatok típusai, megoldási módszerei
7 hét
online tanfolyam
29 900 Ft
Kémiai számítások az alapoktól
Számítási feladatok a kezdő szinttől az emelt szintű kémia érettségiig
14 hét
online tanfolyam
59 900 Ft
100 órás komplex kémia érettségi felkészítő
Elmélet és számítások, az alapoktól az emelt szintű kémia érettségiig
28 hét
online tanfolyam
119 900 Ft
Az érettségin előforduló számítási feladatok típusai, megoldási módszerei
Típus: online tanfolyam
Javasolt időtartam: 7 hét
Részvételi díj: 29 900 Ft
Számítási feladatok a kezdő szinttől az emelt szintű kémia érettségiig
Típus: online tanfolyam
Javasolt időtartam: 14 hét
Részvételi díj: 59 900 Ft
28 részes komplex felkészítő tanfolyam (elmélet és számítások, az alapoktól az emelt szintű vizsgáig)
Típus: online tanfolyam
Javasolt időtartam: 28 hét
Részvételi díj: 119 900 Ft

Kérdések és válaszok

Milyen fajta tanfolyamaink vannak?

Személyes jelenléti és online tanfolyamokat egyaránt szervezünk, már több, mint 10 éve. A 2023/24-es tanévben minden tanfolyamunk online formában indul:

Kémiai számítások középhaladóknak - Ezen a tanfolyamon az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok típusait, megoldási módszereit vesszük át részletesen, érettségi feladatokon gyakorolva. A számolási tanfolyam 7 részből áll, elvégzésének ajánlott időtartama 7 hét.

Kémiai számítások az alapoktól - Az előbbi tanfolyam kibővített változata, amelyen egészen az alapoktól (pl. tömegszázalék, koncentráció kiszámítása, gáztörvény alkalmazása) kezdve beszéljük meg és gyakoroljuk a középiskolai anyagban szereplő számítási feladatokat. A 14 részes tanfolyam második része megegyezik a középhaladó számítási tanfolyam anyagával, az elvégzésére 14 hetet érdemes tervezni.

100 órás komplex kémia érettségi felkészítő - Ezen a tanfolyamon a teljes elméleti anyagot (általános, szerves és szervetlen kémia) és a számítási feladatok megoldási módszereit is részletesen, az alapoktól átvesszük. A tanfolyamon megbeszéljük az érettségi kísérleteket és próbaérettségi írására is van lehetőség. Ez az egész tanéves, 28 hetes felkészítőnk online változata, ami magában foglalja a "Kémiai számítások az alapoktól" tanfolyam teljes anyagát is.

Mit jelent a javasolt időtartam az online tanfolyamoknál?

Amikor az adott tanfolyamot személyes jelenléttel tartjuk meg, ennyi ideig tart (például a középhaladó számítási tanfolyam heti 1×4 órás, 7 héten át). Ez az érettségizők normál időbeosztásához igazodik (iskolába járnak, más tantárgyakból is készülnek). Ha több időt tudsz fordítani a kémiatanulásra, természetesen rövidebb idő alatt is elvégezhetők a tanfolyamaink, a már korábbról ismert témakörökkel is gyorsabban haladhatsz.

Azonban azzal is érdemes számolni, hogy az anyagrészek a kémia esetén más tantárgyakhoz képest nagyobb mértékben egymásra épülnek. A frissen megtanult anyag leülepedéséhez, a szükséges készségek kialakulásához pedig idő és önálló gyakorlás, feladatmegoldás is szükséges. Ehhez a feladatokat biztosítjuk, azonban az időt Neked kell rászánnod. Például a nehezebb számítási feladatoknak akkor tudsz eredményesen nekifogni, ha az általános, szerves és szervetlen kémiát már átnézted és megtanultad, és a könnyebb feladatokból is sokat önállóan megoldottál.

Milyen tananyagokat használtok?

Az online tanfolyamaink teljes mértékben saját fejlesztésűek, ezekkel máshol nem találkozol. Az e-learning rendszerünkben videós magyarázatokat, részletesen kidolgozott mintapéldákat, gyakorló feladatsorokat és az elméleti anyag esetén érettségi feladatokból összeállított, online kitölthető teszteket találsz. A komplex felkészítő és a számítási tanfolyamok esetén hozzáférést kapsz a korábbi érettségik számítási példáit tartalmazó feladatbankunkhoz, ami több, mint 200, tematikusan csoportosított közép- és emelt szintű érettségi feladatot tartalmaz.

Ki készítette a tanfolyamok anyagát?

Minden tananyagunkat Dr. Durkó Gábor, a kémiaérettségi.hu szakmai vezetője készítette. Gábor vegyész és kémiatanár végzettséggel, és a kémiai tudományokban PhD fokozattal rendelkezik. 2012 óta szervez érettségi felkészítő tanfolyamokat, az évek során több száz diáknak segített az emelt szintű kémia érettségire felkészülni. Az ELTE Kémiai Intézetében is tanít, ahol 2022-ben a hallgatók szavazatai alapján "a Kar Kiváló Oktatója" díjat kapott. Érettségi dolgozatjavítói és emelt szintű szóbeli vizsgáztatói tapasztalattal rendelkezik. Rendszeresen publikál a kémia érettségivel kapcsolatos elemzéseket, a kémiaérettségi.hu Youtube csatornáján pedig megnézheted, hogyan magyaráz:)

Ha további kérdésed van...

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre, keress minket bizalommal:
-e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu
-telefonon: 06 20 481-1776

kémiaérettségi.hu © 2008–2024
Használati feltételek Kapcsolat