kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum ChemPlus

Kémia érettségi előkészítő tanfolyamaink

előkészítő kép

Kérdések és válaszok

Milyen fajta tanfolyamaink vannak?

Intenzív, másfél hónapos elméleti rendszerező tanfolyamunkon az érettségi követelményekben szereplő általános, szerves és szervetlen kémia anyag legfontosabb összefüggéseit vesszük át, és a vizsgán előforduló elméleti feladatok megoldását gyakoroljuk. Ez a tanfolyam minden tanévben kétszer indul (szeptemberben és januárban).

A kémiai számítási feladatokkal foglalkozó, középhaladó szintű intenzív tanfolyamunk szintén másfél hónapig tart. A kurzuson az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok típusait, megoldási módszereit vesszük át részletesen, érettségi feladatokon gyakorolva. A számolási tanfolyam szeptemberben és február végén indul.

Ennek a tanfolyamnak van egy kibővített, 14 hetes verziója is, amelyen egészen az alapoktól (pl. tömegszázalék, koncentráció kiszámítása, gáztörvény alkalmazása) kezdve beszéljük meg és gyakoroljuk a középiskolai anyagban szereplő számítási feladatokat. Ez a tanfolyam egy évben egyszer, januárban indul.

Minden ősszel 28 hetes, 100 órás komplex felkészítő tanfolyamot is indítunk a májusi emelt szintű vizsgára készülőknek, amelyen mind az elméleti anyagot, mind a számítási feladatok megoldási módszereit részletesen, az alapoktól átvesszük. A tanfolyamon megbeszéljük az érettségi kísérleteket és próbaérettségit is írunk. A csoport minden tanévben szeptember végén indul, a szabad helyek függvényében év közbeni is lehet csatlakozni.

Kik tanítanak nálunk?

Minden oktatónk szakirányú egyetemi végzettséggel és oktatási tapasztalattal rendelkezik. Tanáraink kiválasztásánál a szakmai kiválóság, a kémia szeretete és a közvetlen, barátságos személyiség egyaránt fontos szempont.

Tanáraink a 2022/23-as tanévben:

DG

Dr. Durkó Gábor vegyész, kémiatanár, egyetemi oktató

Durkó Gábor a kémiaérettségi.hu szakmai vezetője. Középiskolásként a kémia OKTV-n első helyezést ért el, majd az ELTE vegyész szakán diplomázott kitűnő eredménnyel. 2014-ben a kémiai tudományokból doktori (PhD) fokozatot, 2018-ban középiskolai kémiatanári diplomát szerzett. 2012 óta szervez érettségi felkészítő tanfolyamokat, az évek során több száz diáknak segített az emelt szintű kémia érettségire felkészülni. Az ELTE Kémiai Intézetében is tanít, ahol 2022-ben a hallgatók szavazatai alapján "a Kar Kiváló Oktatója" díjat kapott. Érettségi feladatjavítói és szóbeli vizsgáztatói tapasztalattal is rendelkezik. Rendszeresen publikál a kémia érettségivel kapcsolatos elemzéseket.

Mik a tanítási módszereink?

Mindenekelőtt számíthatsz arra, hogy tanáraink logikusan, jól követhető módon magyarázzák el az anyagot. A jó magyarázat azonban nem minden: a célunk az, hogy önállóan, magabiztosan tudj megoldani érettségi feladatokat, ezért - különösen a számítási feladatokkal foglalkozó tanfolyamon - a legtöbb időt ennek a készségnek a fejlesztésével töltjük. Előbb közösen oldunk meg tipikus feladatokat, majd önállóan alkalmazhatod a tanult módszert már az órán - a tanár természetesen ott van, és segít, ha elakadnál. Az órán megtanultakat a házi feladatok megoldásával gyakorolhatod be, ennek fontos szerepe van a tudásod elmélyítésében. Az órák nyitott légkörben zajlanak: ha valami nem világos, bátran kérdezhetsz az oktatótól - nem a tananyagot akarjuk "lenyomni", hanem a megértésre helyezzük a hangsúlyt. Az otthoni, önálló tanulás támogatására tanfolyamainkhoz (az egynapos tréningek kivételével) online tanulási környezet (e-learning rendszer) is kapcsolódik, ahol interaktív gyakorló feladatokat, segédanyagokat találhatsz, és hét közben is kérdezhetsz a tanfolyamot vezető oktatótól.

A sikeres emelt szintű kémiaérettségihez nem egy információhalmaz "bemagolására" van szükség, hanem egymásra épülő készségekre kell szert tenned, és azokat be is kell gyakorolnod. A tanári magyarázat és az órákon való aktív részvétel mellett ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a tanfolyam ideje alatt kellő időt tudj fordítani a házi feladatok megoldására.

Ha további kérdésed van...

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre, keress minket bizalommal:
-e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu
-telefonon: 06 20 481-1776

Frissítve: 2023. május 18.
kémiaérettségi.hu © 2008–2023
Használati feltételek Kapcsolat