kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog ChemPlus

Számítási feladatok az emelt szintű kémia érettségin (online tanfolyam)

Az emelt szintű kémia írásbelin a pontszám nagyjából felét számítási feladatok megoldásával szerezheted meg. Az érettségi követelmények pontosan meghatározzák, hogy milyen típusú számítások fordulhatnak elő a vizsgán. Ezen a tanfolyamon megismerheted és begyakorolhatod az összes feladattípust.

online tanfolyam kép

Mit tanulhatsz meg a tanfolyamon?

A tanfolyam végére:
- Ismerni fogod az emelt szintű kémiaérettségin előforduló számítási feladatok valamennyi típusát és megoldási módszereiket
- Tudni fogod, hogyan lehet megoldani az összetett feladatokat
- Tudni fogod, milyen stratégiával érdemes a számítási feladatokat megoldani és leírni az érettségin
- Gyakorlatot szerzel az érettségi feladatok önálló megoldásában

Tematika

A tanfolyamon az érettségin előforduló számítási feladatok típusait és megoldási módszereit mutatjuk be a könnyebbektől a legnehezebb feladatokig, tematikus csoportosításban:
- Számítások a reakcióegyenlet alapján
- Számítások oldatokkal, kristályvizes vegyületekkel
- Termokémiai és egyensúlyi számítások
- pH-számítás (erős és gyenge savak és bázisok)
- Elektrokémiai számítások
- Anyagok és keverékek összetételének meghatározása (szerves és szervetlen keverékek, gázelegyek)
- Titrálások
- Összetett feladatok megoldása

A videón kidolgozott érettségi mintapéldák mellett rendelkezésedre áll a több, mint 200 érettségi számítási feladatot tematikus és nehézség szerinti csoportosításban tartalmazó feladatbankunk is.

A tanfolyam anyagát Dr. Durkó Gábor, a kémiaérettségi.hu szakmai vezetője, emelt szinten vizsgáztató tanár készítette, aki több, mint tíz éve vezet a kémia érettségi előkészítő tanfolyamokat, és több száz diáknak segített a vizsgára való felkészülésben. A tanfolyam résztvevőjeként közvetlenül tőle kérdezhetsz, ha bármivel elakadnál.

Milyen előzetes tudás szükséges?

A számítási feladatok sikeres megoldásához ismerned kell a kapcsolódó elméleti témaköröket (pl. termokémia, elektrokémia, egyensúlyok, pH fogalma) és a tananyagban előforduló szerves és szervetlen reakciókat. Ha ebben is szükséged lenne segítségre, a 100 órás, komplex online előkészítőnket ajánljuk, amely a számítási feladatok mellett a teljes elméleti anyagot is bemutatja. (A 100 órás tanfolyam mellett nem lesz szükséged másik előkészítőre vagy online tanfolyamra, az magában foglalja ennek a tanfolyamnak az anyagát is.)

Ez egy középhaladó szintű tanfolyam - ahhoz, hogy a legtöbbet tudd kihozni belőle, az egyszerűbb (egy-két lépéses) számításokkal már érdemes előzetesen tisztában lenned (pl. anyagmennyiség, tömegszázalék, koncentráció kiszámítása, számolások a gáztörvénnyel, sűrűséggel, moláris térfogattal).

Ha egészen az alapoktól szeretnéd megtanulni a kémiai számításokat, akkor a számítási tanfolyam kibővített, 27 részes verzióját ajánljuk (Kémiai számítások az alapoktól az emelt szintű érettségiig), vagy pedig a már említett komplex, 100 órás felkészítőnket.

Konzultációs lehetőség

A számítási feladatok megoldása egy olyan képesség, amit sok gyakorlással sajátíthatsz el, ezért kiemelt szerepe van a rendszeres, önálló feladatmegoldásnak. Ha valamelyik feladattal elakadnál, e-mailben kaphatsz segítséget a tanfolyamvezető tanártól.

Elégedettségi garancia

Bízunk benne, hogy tetszeni fog neked a tanfolyam, ezért elégedettségedre garanciát is vállalunk. Ha úgy éreznéd, hogy a tanfolyam nem megfelelő a számodra, kérésedre a tanfolyam kezdete után is visszatérítjük a részvételi díj arányos részét.


Online tanfolyam

A tanfolyam címe:
KE11 - Kémiai számítások az emelt szintű kémiaérettségin (9 részes online tanfolyam)
Tanulmányi idő:
körülbelül 28 óra (a tanfolyam személyes jelenléttel megtartott változatában ennyi idő alatt vesszük át az anyagot)
Tanfolyamvezető tanár:
Előfizetési díj:
- A 2024. október-novemberi érettségi vizsgaidőszak végéig: 30 000 Ft
- A 2025. május-júniusi érettségi vizsgaidőszak végéig: 65 000 Ft
Az előfizetés tartalmazza a tanfolyam anyagához való névre szóló hozzáférést egy személy számára, korlátlan alkalommal visszanézhető videókkal.
Jelentkezés:

Mi történik a jelentkezési lap kitöltése után?

Az online jelentkezési lap kitöltését követően e-mailben rövid időn belül visszaigazolást küldünk (ez általában 1-2 munkanap). Jelentkezésed az előfizetési díj befizetésével válik véglegessé.

Hogyan lehet befizetni az előfizetési díjat?

a) Banki átutalással
Egyszerű és biztonságos megoldás.

b) Online bankkártyás befizetéssel
A bankkártyás fizetés az OTP SimplePay biztonságos felületén lehetséges. A tranzakció során bankkártyád adatait mi nem ismerjük meg.

c) Készpénzben, a Gránit Bank budapesti, 9. kerületi fiókjában
(1095 Bp. Lechner Ödön fasor 9., nyitvatartás: H-P 8:30-16:00)

Befizetésedről az összeg beérkezését követően visszaigazolást küldünk.

Jelentkezés

Ha felkeltette az érdeklődésedet a tanfolyam, itt jelentkezhetsz rá:

Jelentkezési lap

További információ

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, elérhetőségünk:
- telefonon: (20) 481-1776
- e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu

kémiaérettségi.hu © 2008–2024
Használati feltételek Kapcsolat