kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum KEplusz

Kémia érettségi előkészítő tanfolyamaink

Aktuális tanfolyamok

Tanfolyam neve, típusa
Időtartam
Helyszín
Kezdés időpontja
7 hét
(31 óra)
Budapest
2019. aug. 31.
7 hét
(31 óra)
Budapest
2019. aug. 31.
100 órás emelt szintű kémia érettségi előkészítő
(az alapoktól az emelt szintű kémia érettségiig)
28 hét
(100 óra)
Budapest
2019. okt. 3.
7 hetes intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2019. aug. 31.
7 hetes intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2019. szeptember
28 hetes tanfolyam a 2020 májusi érettségire készülőknek
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2019. október

Kérdések és válaszok

Milyen fajta tanfolyamaitok vannak?

A hét alkalmas, 31 tanórás intenzív elméleti rendszerező tanfolyamon az érettségi követelményekben szereplő általános, szerves és szervetlen kémia anyag legfontosabb összefüggéseit vesszük át, és a vizsgán előforduló elméleti feladatok megoldását gyakoroljuk. Ez a tanfolyam minden tanévben kétszer indul (szeptemberben és januárban).

A kémiai számítási feladatokkal foglalkozó intenzív tanfolyamunk szintén hét alkalomból áll és másfél hónapig tart. Ezen a kurzuson az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok típusait, megoldási módszereit vesszük át részletesen, konkrét érettségi feladatokon gyakorolva. A számolási tanfolyam augusztus végén és márciusban indul.

Minden ősszel 28 hetes, 100 órás komplex felkészítő tanfolyamot is indítunk a májusi emelt szintű vizsgára készülőknek, amelyen mind az elméleti anyagot, mind a számítási feladatok megoldási módszereit részletesen, az alapoktól átvesszük. A tanfolyamon megbeszéljük az érettségi kísérleteket és próbaérettségit is írunk. Ez a tanfolyam legközelebb 2019 őszén indul.

A májusi érettségi előtt, áprilisban rövidebb, egynapos felkészítő tréningeket is tartunk különböző témákból (elmélet, számítási feladatok megoldása, kísérletek értelmezése).

Kik tanítanak nálatok?

Minden oktatónk szakirányú egyetemi végzettséggel és oktatási tapasztalattal rendelkezik. Tanáraink kiválasztásánál a szakmai kiválóság, a kémia szeretete és a közvetlen, barátságos személyiség egyaránt fontos szempont.

Csoportvezető tanáraink a 2018/19-es tanévben:

DG

Dr. Durkó Gábor vegyész, kémiatanár, egyetemi oktató

Gábor a kémiaérettségi.hu szakmai vezetője. Középiskolásként a kémia OKTV-n első helyezést ért el, az ELTE vegyész szakán 2006-ban diplomázott kitűnő minősítéssel. 2014-ben a kémiai tudományokból doktori (PhD) fokozatot, 2018-ban középiskolai kémiatanári diplomát szerzett. 2012 óta szervez érettségi felkészítő tanfolyamokat, emellett az ELTE Szerves Kémiai Tanszékén tanít. A 2014/15-ös tanévben az Egyesült Királyságban a Queen Mary University of London oktatójaként dolgozott. Rendszeresen publikál a kémia érettségivel kapcsolatos elemzéseket. Gábor felel a kémiaérettségi.hu által szervezett tanfolyamok tematikájának kidolgozásáért.

PGy

Pálfy Gyula vegyész MSc

Gyula 2007-ben érettségizett a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban. Középiskolásként háromszor vett részt a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián: egy bronz-, egy ezüst- és egy aranyérmet szerzett, a Kémia OKTV-n pedig háromszor volt második helyezett. Az ELTE-n 2010-ben Kémia BSc, 2013-ban pedig vegyész MSc szakon szerzett kitüntetéses diplomát. Jelenleg az ELTE Kémiai Doktori iskolában doktorjelölt és a Kémiai Intézet tudományos segédmunkatársa. 2007 óta rendszeresen tart egyéni és csoportos magánórákat középiskolásoknak kémiából és más természettudományos tárgyakból, emellett egyetemi hallgatóknak is tart vizsgafelkészítéseket. Két éven keresztül egyetemi laboratóriumi gyakorlatokat is vezetett az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén.

Mik a tanítási módszereitek?

Mindenekelőtt számíthatsz arra, hogy tanáraink logikusan, jól követhető módon magyarázzák el az anyagot. A jó magyarázat azonban nem minden: a célunk az, hogy önállóan, magabiztosan tudj megoldani érettségi feladatokat, ezért - különösen a számítási feladatokkal foglalkozó tanfolyamon - a legtöbb időt ennek a készségnek a fejlesztésével töltjük. Előbb közösen oldunk meg tipikus feladatokat, majd önállóan alkalmazhatod a tanult módszert már az órán - a tanár természetesen ott van, és segít, ha elakadnál. Az órán megtanultakat a házi feladatok megoldásával gyakorolhatod be, ennek fontos szerepe van a tudásod elmélyítésében. Az órák nyitott légkörben zajlanak: ha valami nem világos, bátran kérdezhetsz az oktatótól - nem a tananyagot akarjuk "lenyomni", hanem a megértésre helyezzük a hangsúlyt. Az otthoni, önálló tanulás támogatására tanfolyamainkhoz (az egynapos tréningek kivételével) online tanulási környezet ("virtuális osztályterem") is kapcsolódik, ahol interaktív gyakorló feladatokat, segédanyagokat találhatsz, és hét közben is kérdezhetsz a tanfolyamot vezető oktatótól.

Ha további kérdésed van...

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre, keress minket bizalommal:
-e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu
-telefonon: 06 20 481-1776 (Durkó Gábor)

Frissítve: 2019. június 25.
kémiaérettségi.hu © 2008–2019
Használati feltételek Kapcsolat