kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum KEplusz

Kémia érettségi előkészítő tanfolyamaink

Aktuális tanfolyamok

Tanfolyam neve, típusa
Óraszám
Helyszín
Kezdés időpontja
7×4 óra
Budapest
2018. szeptember
7×4 óra
Budapest
2018. szeptember
7×4 órás intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2018. szeptember
7×4 órás intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2018. szeptember

Kérdések és válaszok

Milyen fajta tanfolyamaitok vannak?

A hét alkalmas, 28 órás intenzív elméleti rendszerező tanfolyamon az érettségi követelményekben szereplő általános, szerves és szervetlen kémia anyag legfontosabb összefüggéseit vesszük át, és a vizsgán előforduló elméleti feladatok megoldását gyakoroljuk. Ez a tanfolyam a 2017/18-as tanévben kétszer indul (szeptemberben és januárban).

A kémiai számítási feladatokkal foglalkozó intenzív tanfolyamunk szintén hét alkalomból áll és másfél hónapig tart. Ezen a kurzuson az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok típusait, megoldási módszereit vesszük át részletesen, konkrét érettségi feladatokon gyakorolva. A számolási tanfolyam szeptemberben és márciusban indul.

A májusi érettségi előtt, áprilisban rövidebb, egynapos felkészítő tréningeket is tartunk különböző témákból (elmélet, számítási feladatok megoldása, kísérletek értelmezése).

Kik tanítanak nálatok?

Minden oktatónk szakirányú egyetemi végzettséggel és oktatási tapasztalattal rendelkezik. Tanáraink kiválasztásánál a szakmai kiválóság, a kémia szeretete és a közvetlen, barátságos személyiség egyaránt fontos szempont.

Csoportvezető tanáraink:

DG

Dr. Durkó Gábor PhD, vegyész MSc, egyetemi oktató

Gábor a kémiaérettségi.hu oktatási vezetője. Középiskolásként a kémia OKTV-n első helyezést ért el, az ELTE vegyész szakán 2006-ban diplomázott kitűnő minősítéssel. 2014-ben a kémiai tudományokból PhD fokozatot szerzett. 2012 óta szervez érettségi felkészítő tanfolyamokat, emellett az ELTE Szerves Kémiai Tanszékén tanít. A 2014/15-ös tanévben az Egyesült Királyságban a Queen Mary University of London oktatójaként dolgozott, közben oktatásmódszertani végzettséget szerzett. Rendszeresen publikál a kémia érettségivel kapcsolatos elemzéseket. Gábor felel a kémiaérettségi.hu által szervezett tanfolyamok tematikájának kidolgozásáért.

FB

Fehér Bence vegyész MSc

Bence 2011-ben érettségizett a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban, Budakeszin. Egyetemi tanulmányait az ELTE TTK Kémiai Intézetében folytatta, ahol kémia BSc, majd anyagkutató vegyész mesterdiplomát szerzett kitűnő minősítéssel. Jelenleg ugyanitt a Doktori Iskola hallgatója. Doktori munkája során kutatott Grenoble-ban (Franciaország) és fél évig Aarhusban (Dánia). Magántanárként rendszeresen foglalkozik középiskolásokkal, 2016 óta pedig gyógyszerész és vegyész szakos hallgatóknak tart laboratóriumi gyakorlatokat, laborfelkészítő előadásokat az ELTE Fizikai Kémia Tanszékén.

PGy

Pálfy Gyula vegyész MSc

Gyula 2007-ben érettségizett a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban. Középiskolásként háromszor vett részt a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián: egy bronz-, egy ezüst- és egy aranyérmet szerzett, a Kémia OKTV-n pedig háromszor volt második helyezett. Az ELTE-n 2010-ben Kémia BSc, 2013-ban pedig vegyész MSc szakon szerzett kitüntetéses diplomát. Jelenleg az ELTE Kémiai Doktori iskolában doktorjelölt és a Kémiai Intézet tudományos segédmunkatársa. 2007 óta rendszeresen tart egyéni és csoportos magánórákat középiskolásoknak kémiából és más természettudományos tárgyakból, emellett egyetemi hallgatóknak is tart vizsgafelkészítéseket. Két éven keresztül egyetemi laboratóriumi gyakorlatokat is vezetett az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén.

PB

Pethő Bálint vegyész MSc

Bálint 2009-ben érettségizett az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Tanulmányait az ELTE Természettudományi Karán folytatta, ahol 2012-ben kémia BSc, 2014-ben vegyész mesterdiplomát szerzett kitűnő minősítéssel. Az ELTE Kémia Doktori Iskola hallgatójaként a szerves kémiai szintézisek területén végzett kutatómunkája mellett rendszeresen részt vállalt a vegyészhallgatók oktatásában. Magántanárként több éve rendszeresen foglalkozik kémia érettségire készülő diákokkal. A Petrik Lajos Vegyipari Szakgimnázium külsős óraadó tanáraként közoktatási tapasztalattal is rendelkezik.

VT

Vörös Tamás vegyész MSc

Tamás 2009-ben érettségizett az Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumban Villányi Attila tanítványaként. Középiskolásként a kémia OKTV-n első díjat, a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián ezüstérmet nyert. 2012-ben a kémia alapszakon, 2014-ben pedig a vegyész mesterszakon szerzett kitüntetéses diplomát az ELTE-n. Jelenleg az ELTE TTK Kémia Doktori Iskolájának hallgatója. 2011 óta részt vesz a Junior Természettudományi Diákolimpia csapatának felkészítésében, 2015 óta pedig a Kémia OKTV bizottság tagjaként és a Kémia Diákolimpia csapat felkészítőjeként végez tehetséggondozó munkát. Az egyetemi oktatás (számolási és laboratóriumi gyakorlatok vezetése) mellett 2 éve a Balassi Intézetben is tanít kémiát.

Mik a tanítási módszereitek?

Mindenekelőtt számíthatsz arra, hogy tanáraink logikusan, jól követhető módon magyarázzák el az anyagot. A jó magyarázat azonban nem minden: a célunk az, hogy önállóan, magabiztosan tudj megoldani érettségi feladatokat, ezért - különösen a számítási feladatokkal foglalkozó tanfolyamon - a legtöbb időt ennek a készségnek a fejlesztésével töltjük. Előbb közösen oldunk meg tipikus feladatokat, majd önállóan alkalmazhatod a tanult módszert már az órán - a tanár természetesen ott van, és segít, ha elakadnál. Az órán megtanultakat a házi feladatok megoldásával gyakorolhatod be, ennek fontos szerepe van a tudásod elmélyítésében. Az órák nyitott légkörben zajlanak: ha valami nem világos, bátran kérdezhetsz az oktatótól - nem a tananyagot akarjuk "lenyomni", hanem a megértésre helyezzük a hangsúlyt. Az otthoni, önálló tanulás támogatására tanfolyamainkhoz (az egynapos tréningek kivételével) online tanulási környezet ("virtuális osztályterem") is kapcsolódik, ahol interaktív gyakorló feladatokat, segédanyagokat találhatsz, és hét közben is kérdezhetsz a tanfolyamot vezető oktatótól.

Ha további kérdésed van...

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre, keress minket bizalommal:
-e-mailben: elokeszito3 kukac kemiaerettsegi pont hu
-telefonon: 06 20 481-1776 (Durkó Gábor)

Frissítve: 2018. május 31.
kémiaérettségi.hu © 2008–2018
Használati feltételek Kapcsolat