kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum KEplusz

Kémia érettségi előkészítő tanfolyamaink

Aktuális tanfolyamok

2020 októberében érettségizőknek

Tanfolyam neve, típusa
Időtartam
Helyszín
Kezdés időpontja
7 hét
(31 óra)
Budapest
2020. aug. végén
7 hét
(31 óra)
Budapest
2020. aug. végén
7 hetes intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2020. aug. végén
7 hetes intenzív, kis csoportlétszámú tanfolyam
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2020. aug. végén

2021. májusi érettségire készülőknek

Tanfolyam neve, típusa
Időtartam
Helyszín
Kezdés időpontja
100 órás emelt szintű kémia érettségi előkészítő
(az alapoktól az emelt szintű kémia érettségiig)
28 hét
(100 óra)
Budapest
2020. október
28 hetes tanfolyam a 2020 májusi érettségire készülőknek
Helyszín: Budapest
Kezdés időpontja: 2020. október

Kérdések és válaszok

Milyen fajta tanfolyamaitok vannak?

A hét alkalmas, 31 tanórás intenzív elméleti rendszerező tanfolyamon az érettségi követelményekben szereplő általános, szerves és szervetlen kémia anyag legfontosabb összefüggéseit vesszük át, és a vizsgán előforduló elméleti feladatok megoldását gyakoroljuk. Ez a tanfolyam minden tanévben kétszer indul (augusztus végén és januárban).

A kémiai számítási feladatokkal foglalkozó intenzív tanfolyamunk szintén hét alkalomból áll és másfél hónapig tart. A kurzuson az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok típusait, megoldási módszereit vesszük át részletesen, konkrét érettségi feladatokon gyakorolva. A számolási tanfolyam augusztus végén és februárban indul.

Ennek a tanfolyamnak van egy kibővített, 14 hetes verziója is, amelyen egészen az alapoktól (pl. tömegszázalék, koncentráció kiszámítása, gáztörvény alkalmazása) kezdve beszéljük meg és gyakoroljuk a középiskolai anyagban szereplő számítási feladatokat. Ez januárban indul legközelebb.

Minden ősszel 28 hetes, 100 órás komplex felkészítő tanfolyamot is indítunk a májusi emelt szintű vizsgára készülőknek, amelyen mind az elméleti anyagot, mind a számítási feladatok megoldási módszereit részletesen, az alapoktól átvesszük. A tanfolyamon megbeszéljük az érettségi kísérleteket és próbaérettségit is írunk. Ez a tanfolyam legközelebb 2020 őszén indul.

A májusi érettségi előtt, áprilisban rövidebb, egynapos felkészítő tréningeket is tartunk különböző témákból (elmélet, számítási feladatok megoldása, kísérletek értelmezése).

Melyik tanfolyamot válasszam?

Ha a 2020 októberi érettségire készülsz, a 7 alkalmas intenzív számítási feladatos tanfolyamot érdemes választani, amelyek augusztus végén kezdődnek és az írásbeli vizsga előtti héten érnek véget. Ezt a középhaladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább egyszer alaposan átnézték már az elméleti anyagot, illetve egyszerűbb számítási feladatokat már meg tudnak oldani.

A 2021 májusában, vagy később érettségizőknek az egy tanéves, 100 órás komplex felkészítő tanfolyamot ajánjuk, amely október elején kezdődik. Ez a tanfolyam helyettesítheti akár az iskolai kémia fakultációt is. Része a középiskolában tanult elméleti anyag átismétlése, a számítási feladatok típusainak és az emelt szintű érettségi kísérleteinek megbeszélése. Ha csak a számítási feladatok terén lenne szükséged segítségre, az október közepén induló, 14 hetes kibővített számolási tanfolyamunkon egészen az alapoktól kezdve átvesszük az összes feladattípust. Ezeket a tanfolyamot bátran ajánljuk kezdőknek, újrakezdőknek is.

Kik tanítanak nálatok?

Minden oktatónk szakirányú egyetemi végzettséggel és oktatási tapasztalattal rendelkezik. Tanáraink kiválasztásánál a szakmai kiválóság, a kémia szeretete és a közvetlen, barátságos személyiség egyaránt fontos szempont.

Tanáraink:

DG

Dr. Durkó Gábor vegyész, kémiatanár, egyetemi oktató

Durkó Gábor a kémiaérettségi.hu szakmai vezetője. Középiskolásként a kémia OKTV-n első helyezést ért el, majd az ELTE vegyész szakán diplomázott kitűnő minősítéssel. 2014-ben a kémiai tudományokból doktori (PhD) fokozatot, 2018-ban középiskolai kémiatanári diplomát szerzett. 2012 óta szervez érettségi felkészítő tanfolyamokat, emellett az ELTE Kémiai Intézetében tanít. A 2014/15-ös tanévben az Egyesült Királyságban a Queen Mary University of London oktatójaként dolgozott. Rendszeresen publikál a kémia érettségivel kapcsolatos elemzéseket. Gábor felel a kémiaérettségi.hu által szervezett tanfolyamok tematikájának kidolgozásáért.


Dancsó Éva vegyészmérnök, kémiatanár, szakvizsgázott pedagógus

Dancsó Éva a budapesti Eötvös József Gimnázium kémiatanára. 25 éve tanít kémiát, a kétszintű érettségi bevezetése óta minden évben sikerrel készít fel diákokat az emelt szintű érettségire, számos tanítványa ért el 90% feletti eredményt. Rendszeresen javít írásbeli érettségi dolgozatokat, a szóbeli vizsgákon kérdező tanárként és vizsgaelnökként is közreműködik. Diákjai tanulmányi versenyeken is sikeresen szerepeltek (pl. OKTV, Nemzetközi Kémiai Diákolimpia). Munkásságát Kémia Oktatásáért Díjjal (2011) és Rátz Tanár Úr Életműdíjjal (2017) ismerték el.


Dr. Neizer Zita vegyészmérnök, kémiatanár, szakvizsgázott pedagógus

Neizer Zita a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium kémiatanára és igazgatója. Biológia-kémia tagozatos osztályban tanít, rendszeresen vezet emelt szintű érettségire készülő fakultációs csoportokat. A 2011-ben a Műszaki Kiadó gondozásában megjelent Kémia 9. tankönyv társszerzője, a Maxim kiadó középszintű érettségi tételgyűjteményének szakmai lektora.

Mik a tanítási módszereitek?

Mindenekelőtt számíthatsz arra, hogy tanáraink logikusan, jól követhető módon magyarázzák el az anyagot. A jó magyarázat azonban nem minden: a célunk az, hogy önállóan, magabiztosan tudj megoldani érettségi feladatokat, ezért - különösen a számítási feladatokkal foglalkozó tanfolyamon - a legtöbb időt ennek a készségnek a fejlesztésével töltjük. Előbb közösen oldunk meg tipikus feladatokat, majd önállóan alkalmazhatod a tanult módszert már az órán - a tanár természetesen ott van, és segít, ha elakadnál. Az órán megtanultakat a házi feladatok megoldásával gyakorolhatod be, ennek fontos szerepe van a tudásod elmélyítésében. Az órák nyitott légkörben zajlanak: ha valami nem világos, bátran kérdezhetsz az oktatótól - nem a tananyagot akarjuk "lenyomni", hanem a megértésre helyezzük a hangsúlyt. Az otthoni, önálló tanulás támogatására tanfolyamainkhoz (az egynapos tréningek kivételével) online tanulási környezet ("virtuális osztályterem") is kapcsolódik, ahol interaktív gyakorló feladatokat, segédanyagokat találhatsz, és hét közben is kérdezhetsz a tanfolyamot vezető oktatótól.

A sikeres emelt szintű kémiaérettségihez nem egy információhalmaz "bemagolására" van szükség, hanem egymásra épülő készségekre kell szert tenned, és azokat be is kell gyakorolnod. A tanári magyarázat és az órákon való aktív részvétel mellett ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a tanfolyam ideje alatt kellő időt tudj fordítani a házi feladatok megoldására.

Milyen cég vagy szervezet áll a tanfolyamok mögött?

Itt megnézheted

Ha további kérdésed van...

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre, keress minket bizalommal:
-e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu
-telefonon: 06 20 481-1776 (Durkó Gábor)

Frissítve: 2020. május 11.
kémiaérettségi.hu © 2008–2020
Használati feltételek Kapcsolat