kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum KEplusz

Számítási feladatok az emelt szintű kémia érettségin

Tudtad, hogy az emelt szintű kémia érettségi vizsga írásbeli részén az elérhető maximális pontszám 40-50%-át a számítási feladatok teszik ki?

Ezen a tanfolyamon az emelt szintű érettségin előforduló számítási feladatok valamennyi típusát részletesen bemutatjuk és kiscsoportos foglalkozás keretében gyakoroljuk. A számítási feladatok megoldása egy olyan készség, amit csak rendszeres gyakorlással lehet elsajátítani. A megfelelő példamegoldási rutin megszerzéséhez intenzív otthoni munkára (házi feladatok megoldására) van szükség, amihez számos gyakorló feladatot biztosítunk. A tananyag megértését, a házi feladatok elvégzését rendszeres, következetes számonkéréssel is ösztönözzük (óra eleji rövid tesztek, beadandó feladatok).

A tanfolyamhoz egyedi felhasználónévvel és jelszóval elérhető webes "virtuális osztályterem" kapcsolódik, ahol további gyakorló feladatok és segédanyagok állnak a résztvevők rendelkezésére. A tanfolyamvezető tanártól két foglalkozás között is kaphatsz online segítséget a példamegoldáshoz.

A tanfolyam tematikája:
- Anyagmennyiség, kémiai összetétel
- Gázokkal, gázelegyekkel kapcsolatos számítások
- Számítások a reakcióegyenlet alapján
- Anyagok és keverékek összetételének meghatározása
- Oldatok, oldhatóság és kristályvizes sók
- Kémiai egyensúlyok, sav-bázis egyensúlyok (pH-számítás)
- Termokémiai számítások
- Elektrokémiai számítások
- Összetett feladatok megoldása

A résztvevők ingyenesen megkapják az elmúlt évek érettségi számítási feladatait tartalmazó tematikus feladatgyűjteményt (összeállította: Durkó Gábor - a kémiaérettségi.hu szerkesztője, egyetemi oktató).

Ez a legrégebbi és legnépszerűbb tanfolyamunk - bízunk benne, hogy Neked is tetszeni fog és hasznosnak találod majd! Elégedettségedre garanciát is vállalunk: ha az első foglalkozás végén úgy éreznéd, hogy a tanfolyam nem megfelelő a számodra, visszatérítjük a részvételi díjat.

Mikor indul a következő tanfolyam?

A tanfolyam címe:
KE10 - Számítási feladatok az emelt szintű kémia érettségin (31 órás, intenzív)
Kezdési időpont:
2019. március 2.
Tanfolyamvezető:
Órák időpontja:
az alábbi szombati napokon (délelőtti csoport: 9-13 óráig, délutáni csoport: 14-18 óráig): 2019. március 2., 9., 16., 23., 30., április 6., 13.
Helyszín:
Budapest XI. kerület, Móricz Zsigmond körtérnél (a Szent Margit Gimnázium épületében)
Maximális létszám:
15 fő
Részvételi díj:
41 000 Ft
Két tanfolyam együtt:
Amennyiben 2019. januárjában induló elméleti rendszerező tanfolyamunkra is jelentkezel, az elméleti tanfolyam részvételi díjából 2000 Ft kedvezményt adunk.
Jelentkezés
A tanfolyamra jelenleg az elméleti rendszerező tanfolyammal együtt lehet jelentkezni, az elméleti tanfolyam oldalán. Külön a számolási tanfolyamra 2019. január 7-től indul a jelentkezés. De ha szeretnél, már most feliratkozhatsz, ez esetben e-mailben értesítünk, amint kezdődik a jelentkezés.

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, keress bennünket bizalommal:
- telefonon: (20) 481-1776 (Durkó Gábor)
- e-mailben: elokeszito3 kukac kemiaerettsegi pont hu

Frissítve: 2018. november 2.
kémiaérettségi.hu © 2008–2018
Használati feltételek Kapcsolat