kémiaérettségi.hu Feladatsorok Tanfolyamok Blog
kémiaérettségi.hu
Hírek
Blog Fórum KEplusz

Számítási feladatok az emelt szintű kémia érettségin

Az emelt szintű kémia írásbelin a pontszám 40-50%-át számítási feladatok megoldásával szerezheted meg. Az érettségi követelmények pontosan meghatározzák, hogy milyen típusú számítások fordulhatnak elő a vizsgán. Ezen a tanfolyamon megismerheted és tanári segítség mellett gyakorolhatod az összes feladattípust.

Mit tanulhatsz meg a tanfolyamon?

A tanfolyam végére:
- Ismerni fogod az emelt szintű kémiaérettségin előforduló számítási feladatok valamennyi típusát és megoldási módszereiket
- Tudni fogod, hogyan lehet megoldani az összetett feladatokat
- Megismered, melyek a számítási feladatok megoldásánál a tipikus hibák, és hogyan lehet ezeket elkerülni
- Tudni fogod, milyen stratégiával érdemes a számítási feladatokat megoldani és leírni az érettségin
- Gyakorlatot szerzel az érettségi feladatok önálló megoldásában

Tematika

- Anyagmennyiség, kémiai összetétel
- Gázokkal, gázelegyekkel kapcsolatos számítások
- Számítások a reakcióegyenlet alapján, titrálások
- Anyagok és keverékek összetételének meghatározása (szerves és szervetlen keverékek)
- Oldatok, oldhatóság és kristályvizes sók
- Kémiai egyensúlyok, sav-bázis egyensúlyok (pH-számítás)
- Termokémiai számítások
- Elektrokémiai számítások
- Összetett feladatok megoldása
- Adatpontosság, kerekítés a kémiai számításoknál

Milyen előzetes tudás szükséges?

A számítási feladatok sikeres megoldásához ismerned kell a kapcsolódó elméleti témaköröket (pl. termokémia, elektrokémia, egyensúlyok, pH fogalma) és a tananyagban előforduló szerves és szervetlen reakciókat. Ha szeretnéd, mindezeket átismételheted a párhuzamosan futó elméleti rendszerező tanfolyamunkon, a két tanfolyam tematikáját összehangoljuk.)

Ez egy középhaladó szintű tanfolyam - ahhoz, hogy a legtöbbet tudd kihozni belőle, az egyszerűbb (egy-két lépéses) számításokkal már érdemes előzetesen tisztában lenned (pl. anyagmennyiség, tömegszázalék, koncentráció kiszámítása, számolások a gáztörvénnyel, sűrűséggel, moláris térfogattal).

Ha egészen az alapoktól szeretnéd megtanulni a kémiai számításokat, akkor a szeptember végén induló, 1 tanéves, 100 órás előkészítőnket, vagy a 2022. januárjában kezdődő 14 hetes számítási tanfolyamunkat ajánljuk (Kémiai számítások az alapoktól az emelt szintű érettségiig).

Oktatási módszerek

A tanári magyarázat mellett már az órán lehetőséget kapsz a tanultak alkalmazására (önálló példamegoldás tanári segítség mellett). A kis csoportlétszámból adódóan mindenkire odafigyelünk, ha valamit nem értenél, szívesen segítünk.

A számítási feladatok megoldása egy olyan képesség, amit önálló gyakorlással sajátíthatsz el, ezért kiemelt szerepe van a rendszeres otthoni munkának, a házi feladatok megoldásának. Ha valamelyik feladattal elakadnál, a következő órán vagy akár hét közben is kaphatsz segítséget a tanfolyamvezető tanártól.

A tanfolyamhoz egyedi felhasználónévvel és jelszóval elérhető, tanulást segítő weboldal kapcsolódik, ahol további gyakorló feladatok és segédanyagok állnak a rendelkezésedre.

A résztvevők ingyenesen megkapják az elmúlt évek érettségi számítási feladatait tartalmazó tematikus feladatgyűjteményt.

Elégedettségi garancia

Ez a legrégebbi és legnépszerűbb tanfolyamunk - bízunk benne, hogy Neked is tetszeni fog és hasznosnak találod majd! Elégedettségedre garanciát is vállalunk: ha az első foglalkozás végén úgy éreznéd, hogy a tanfolyam nem megfelelő a számodra, visszatérítjük a részvételi díjat.

Koronavírus garancia

Ősszel a középiskolákhoz hasonlóan mi is jelenléti oktatásra, azaz tanteremben, a résztvevők jelenlétében megtartott órákra készülünk. Ha újabb járványhullám jön és megint korlátozások lépnek életbe, akkor is megtartunk minden órát (élő videókonferencia / streaming formájában), ilyenkor a tanári magyarázat "virtuális táblán" látható és a résztvevők ugyanúgy hozzá tudnak szólni az órához, mint egy személyes foglalkozás esetén.

Jelenléti oktatás esetén is videófelvétel készül az órai magyarázatról, amely egy hétig elérhető a tanfolyam e-learning rendszerében. Így akkor sem maradsz le semmiről, ha betegség vagy karantén miatt nem tudsz részt venni valamelyik foglalkozáson.

Vélemények

Szervezettség:
4,98   (33 vélemény)

A tanfolyam hasznossága:
4,98   (33 vélemény)


Mikor indul a következő tanfolyam?

A tanfolyam címe:
KE11 - Számítási feladatok az emelt szintű kémia érettségin (6 hetes, intenzív)
Kezdési időpont:
2021. szeptember 4.
Csoportvezető tanár:
Órák időpontja:
az alábbi szombati napokon 14:00 órától 17:50-ig:
szeptember 4., 11., 18., 25., október 2., 9.
Ha az időpont vagy a helyszín nem megfelelő számodra, van lehetőség a tanfolyam anyagának e-learning kurzus formájában való elvégzésére is (hozzáférés az órai magyarázatok videófelvételéhez és a gyakorló feladatokhoz, konzultációs lehetőséggel).
Helyszín:
Budapest XI. kerület, Móricz Zsigmond körtérnél (a Szent Margit Gimnázium épületében)
Maximális létszám:
15 fő
Részvételi díj:
42 000 Ft
Kedvezményes részvételi díj:
39 000 Ft (a jelentkezéstől számított 8 napon belül befizetve)
Két tanfolyam együtt:
Amennyiben a párhuzamosan (szombat délelőttönként) futó elméleti rendszerező tanfolyamunkra is jelentkezel, az elméleti tanfolyam részvételi díjából 2000 Ft kedvezményt adunk.

Mi történik a jelentkezési lap kitöltése után?

Az online jelentkezési lap kitöltését követően e-mailben 1 munkanapon belül visszaigazolást küldünk. Jelentkezésed a részvételi díj befizetésével válik véglegessé.

Hogyan lehet befizetni a részvételi díjat?

a.) Banki átutalással
Ha átutalással fizetsz, a részvételi díjból további 500 Ft kedvezményt adunk.

b.) Online bankkártyás befizetéssel
A bankkártyás fizetés az OTP SimplePay biztonságos felületén lehetséges. A tranzakció során bankkártyád adatait mi nem ismerjük meg.

c.) Készpénzben, a Gránit Bank budapesti, 9. kerületi fiókjában
(1095 Bp. Lechner Ödön fasor 9., nyitvatartás: H-P 8:30-16:00)

d.) Készpénzben, a tanfolyam kezdetekor
Mivel a tanfolyamon a helyek száma korlátozott, ha ezt a lehetőséget választod, csak akkor tudjuk a helyedet garantálni a csoportban, ha nincsen túljelentkezés.

Befizetésedről az összeg beérkezését követően visszaigazolást küldünk.

Jelentkezés

Ha felkeltette az érdeklődésedet a tanfolyam, itt jelentkezhetsz rá:

Jelentkezési lap

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, elérhetőségünk:
- telefonon: (20) 481-1776
- e-mailben: tanfolyam kukac kemiaerettsegi pont hu

Frissítve: 2021. július 14.
kémiaérettségi.hu © 2008–2021
Használati feltételek Kapcsolat